Перетворить навіть найбрудніші вікна на чисті та блискучі: рецепт ідеального миючого засоба для скла з простих інгредієнтів

Дуже часто миття вікон після зими стає справжньою задачею із зірочкою особливо без спеціальних хімічних засобів через розводи від дощу та снігу, а також через чималу кількість пилу.
Але все ж є народний засіб, що може допомогти перетворити навіть найбрудніші вікна на чисті та блискучі.
Зробити власноруч засіб, що допоможе помити вікна зовсім не складно. Вам будуть потрібні лише декілька простих інгредієнтів, які є в кожної господині.
Потрібні інгредієнти:

вода (2 склянки);
білий оцет (1/4 склянки);
медичний спирт (1/4 склянки);
кукурудзяний крохмаль (1 ст.л.);
ефірна олія (5-10 крапель) – за бажанням.

Для приготування цього ефективного мийного засобу вам потрібно скористатись наступним алгоритмом дій. Спершу, у пляшці з розпилювачем слід змішати спирт, оцет та воду, туди ж додайте крохмаль. Далі варто дуже ретельно все перемішати до повного розчинення. Якщо ж ви хочете, щоб ваш засіб для миття вікон набув приємного запаху, то можете додати ефірну олію на ваш смак.
Після приготування добряче струсіть пляшку, щоб усі складники добре змішалися. Залишається лише нанести розпилювачем засіб на поверхню вікон і протерти м'якою тканиною з мікрофібри чи папером. Так ваші вікна будуть знову чистими та блискучими.
Дуже важливо зауважити, що цим засобом не можна мити тоноване скло, бо спирт та оцет можуть пошкодити тонування.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment